Ga terug
Eenvoudige-tartaarsaus
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

Eenvoudige tartaarsaus

Eenvoudige tartaarsaus
Gang Saus
Keuken Frans
Trefwoord Franse keuken, Recept, Remouladesaus, tartaarsaus
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 4-5 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepel kappertjes fijngehakt
  • 1 hand vol bladperterselie, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 theelepel ingelegde zure augurken fijngehakt
  • 1 sap van citroen Of 1/2 tl. witte wijnazijn
  • 1 gekookt ei
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Zet pan op het vuur om het ei te koken.
  • Snijd onder tussen de kappertjes, sjalot, peterselie en augurken fijn en doe in een schaal.
  • Voeg hier vervolgens de mayonaise aan toe.(Het liefst geen "Zaanse" mayonaise, want hier zit een smaakje aan!)
  • Pers citroen uit, en voeg hiervan het sap toe of neem een 1/2 theelepel azijn.
  • Voeg uiteindelijk het fijngehakte gekookte ei toe.
  • Klaar!