Kun je tartaarsaus eten als je zwanger bent ?

Kun je tartaarsaus eten als je zwanger bent ?


Veel zwangere vrouwen vragen het zich af:
Kan je tartaarsaus eten als je zwanger bent. Op zichzelf een relatief simpele vraag, maar is toch wel erg lastig om te beantwoorden. Dus kort gezegd:
het wordt afgeraden om tartaarsaus te eten als je zwanger bent.

Rauwe eieren.

In met name zelfgemaakte tartaarsaus zitten rauwe eieren. Voor een normaal mens helemaal niet schadelijk, zolang de eieren vers zijn. Echter als je zwanger bent kun je rauwe eieren het beste vermijden. Vermijd dus ook sauzen, die gemaakt zijn met rauwe eieren, in restaurants of tijdens diners bij vrienden. Eventueel kan je eenvoudige tartaarsaus op basis van industriƫle mayonaise gebruiken omdat deze gepasteuriseerd is in de fabriek. Maw. koop de mayonaise in de supermarkt.

Zout.

De meeste sauzen bevatten vee zout (en suiker). En tartaarsaus bevat veel zout. Als we de richtlijnen volgen dan is de maximale inname per dag 5 gram zout per dag. De hoeveelheid zout, ofwel mononatriumglutamaat of E-621 staat op de lijst met ingrediƫnten achter op het etiket.

Vegan mayonaise.

Maar er is ook goed nieuws voor vrouwen die tartaarsaus tijdens de zwangerschap willen eten. Er bestaat tegenwoordig een prachtige vegan mayonaise van het merk Hellmans. Prima mayonaise waar niets mis mee is, op basis van avocado olie. Luchtig, lobbig precies zoals je het graag zou zien in een tartaarsaus.

 

Top