Klassieke tartaarsaus

Klassieke tartaarsaus


Er zijn vele soorten tartaarsaus, of eigenlijk vele variaties. Onderstaande variant is een klassieke tartaarsaus volgens de Franse keuken. Waar de saus eigenlijk dan ook vandaan komt.

klassieke tartaarsaus

klassieke tartaarsaus
Gang Saus
Keuken Frans
Trefwoord Franse keuken
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 5 eetlepel mayonaise
  • 1 stuk Sjalotje
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel Bieslook fijngehakt
  • 2 stuks Hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn of citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de sjalot in fijne snippers, niet grof.
  • Snij vervolgens peterselie en bieslook fijn.
  • Snij de afgekoelde eieren op een hakblok fijn in stukjes. Zorg dat ze echt afgekoeld zijn en niet lauwwarm.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Tip: is de saus te zuur, voeg dan meer mayonaise toe.

Geef een reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

*

*

 

Top