Er zijn vele soorten tartaarsaus, of eigenlijk vele variaties. Onderstaande variant is een klassieke tartaarsaus volgens de Franse keuken. Waar de saus eigenlijk dan ook vandaan komt.
klassieke tartaarsaus
Ingrediënten
- 5 eetlepel mayonaise
- 1 stuk Sjalotje
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel Bieslook fijngehakt
- 2 stuks Hardgekookte eieren
- 1 eetlepel Witte wijnazijn of citroensap
- peper en zout
Instructies
- Snij de sjalot in fijne snippers, niet grof.
- Snij vervolgens peterselie en bieslook fijn.
- Snij de afgekoelde eieren op een hakblok fijn in stukjes. Zorg dat ze echt afgekoeld zijn en niet lauwwarm.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Tip: is de saus te zuur, voeg dan meer mayonaise toe.