Dit is echt een heel eenvoudig recept om een tartaarsaus te maken. Het zou je in principe niet meer dan 10 minuten in beslag moeten nemen. Van start tot eind. Heel smakelijk bij de barbecue, gefrituurde gerechten en natuurlijk vis. In welke vorm maat en smaak dan ook.
Van oorsprong hoort het een beetje fris/ zure smaak te hebben. Is het eindresultaat net iets te zuur voor jouw smaak? Voeg dan nog een lepel mayonaise toe.
Eenvoudige tartaarsaus
Ingrediƫnten
- 4-5 eetlepel mayonaise
- 2 theelepel kappertjes fijngehakt
- 1 hand vol bladperterselie, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 theelepel ingelegde zure augurken fijngehakt
- 1 sap van citroen Of 1/2 tl. witte wijnazijn
- 1 gekookt ei
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Zet pan op het vuur om het ei te koken.
- Snijd onder tussen de kappertjes, sjalot, peterselie en augurken fijn en doe in een schaal.
- Voeg hier vervolgens de mayonaise aan toe.(Het liefst geen "Zaanse" mayonaise, want hier zit een smaakje aan!)
- Pers citroen uit, en voeg hiervan het sap toe of neem een 1/2 theelepel azijn.
- Voeg uiteindelijk het fijngehakte gekookte ei toe.
- Klaar!
Ik doe hem altijd wat langer van te voren maken ivm. Warmte van het ei. Kan de saus wat langer in de ijskast staan, echt lekker!
Super makkelijk om te maken! kan -+ 5 dagen in ijskast bewaren!
Bah
Ik maak hem meestal met wat fijngesneden zilveuitjes en kappertjes.
Super simpel!