Zoals met alle zelfgemaakte sausen, remouladesaus is zoveel lekkerder als de variant uit de supermarkt.
(Zeker ook omdat remouladesaus uit de supermarkt vaak veel suiker bevat.)
En mag zeker niet ontbreken bij een gebakken vis, kibbeling of gerookte zalm.
Volgens velen is het grote geheim van goede Remouladesaus dat er ansjovisfilet in zit.
Mocht dit je tegenstaan dan is worcestersaus een goed alternatief, alleen geeft een wat bruine kleur af.
Bewaar de remouladesaus afgesloten in de koelkast.
Recept Remouladesaus
Ingrediënten
- 3 eetlepel Mayonaise
- 2 theelepel kappertjes, fijngehakt
- 2 theelepel mosterd
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel bieslook
- 1 augurk, fijngehakt
- 1 ansjovisfilet in olijfolie heel fijngehakt
- 1 Sjalot, fijngehakt
Instructies
- Snijd het sjalotje, kappertjes en de augurk zo fijn mogelijk.
- Meng dit alles met de mayonaise en mosterd.
- Hak de ansjovisfilet zo fijn mogelijk (Dit mag best wel een werkje zijn, want je wilt namelijk dat je in de saus de ansjovis niet meer terug ziet!)
- Breng op smaak met zout en peper.
Hoie lang is remouladesaus houdbaar als je hem zelf maakt ?